Tuesday, 29 April 2014

tiramisu tak sengaja



Comot2 je untuk makan sendiri.biasalah siangnya puasa.macam2 terliur.maka terbuat tiramisu dalam perkiraan nak buat ke tak nak nak buat ke tak nak alih2 eh dah pecahkan telur hehe.besar ni.8 inci.kena potong2 bahagi2 kan ni.hehe

Saturday, 26 April 2014

Tempahan: kek span coklat ultraman

update: Tak sempat nak kikis dan deco balik semula Sebab diaorg datang pick up awl sikit.cuma sempat tambah marshmellow je boleh la kan hehe

Alhamdulillah..dah siap kek span coklat dengan fresh krim mix coklat ganache.terima kasih banyak.selamat hari lahir kembar yang comel..

Thursday, 24 April 2014

Tempahan kek dalam mood M

Kek red velvet oder dari fatin.mekaseh fatin hehe.alhamdulillah 1st time cuba buat deco ni ilham kak yani the kitchenguardian.x la lawa mana tapi boleh lah percubaan kali pertama kan hehe

Kek carrot walnut dengan creamy cream cheese

Kek white choc macadamia juga oder dari yanie. mekAseh banyak yani hoho

Ni topper untuk kek minggu ni dan ada yang tumpang untuk kek minggu depan.foc

Tuesday, 22 April 2014

kek dengan krim coklat


Kek dengan fresh krim coklat.saya mix kan fresh krim dengan ganache coklat.keknya saya beli kek gulung di kings sebab malas nak buat haha.kek ni untuk bagi pada kawan2.untuk makan sikit.banyak tak boleh nanti rasa bersalah hehe

Sunday, 20 April 2014

quiche dan boston cream pie



Quiche apa ada. Resepi saya gugel je tadi.saya guna puff kawan. Untuk inti saya tumis suku bawang besar dengan 1 ulas bwg putih. Masukkan isi ayam dan cendawan butang.perasakan dengan garam.untuk kastad dia saya mesrakan 1 biji telur dengan suku cawan atau setengah cawan susu.perasakan dengan garam.telur ada sebiji je sebab tu tak banyak kastad saya buat.kalau tak memang nak buat 2 ke 3 biji telur baru lagi berkrim.sebelum bakar tabur cheddar cheese. 

Saya buat setengah adunan.oder dari opismate suami.cukup cukup dapat 16 biji.terima kasih banyak untuk repeat odernya ya..

Thursday, 17 April 2014

Tempahan: boston cream pie cc

Repeat oder dari opismate suami.tapi kali ni untuk makan2 di opis isterinya.tq ye.hehe

Yang ni ada lebih untuk kami makan especially utk suami sebab ni feveret dia hee

Tempahan: kek red velvet dan kek blue ombre




Oder dari kak posh rtm opis suami.terima kasih banyak


Kek blue ombre oder dari kak ila.2 adunan ni.tq kak ila hee






Sunday, 13 April 2014

Saturday, 12 April 2014

sekut samprit pure butter




Buat semperit dengan adik.guna tatura butter fuh sedap berlemak bersusu.adik campur dengan sesudu tatura cream cheese.memang sedap sampai teringat2 haha

Thursday, 10 April 2014

tempahan: kek red velvet


Kek red velvet dengan creamy cream cheese oder dari opis suami.tq ye


Sempat masak lasagna.lama tak buat tu yang buat.sedap betul bau baru masak.sungguh rasa nak cedok terus hehe

Wednesday, 9 April 2014

kek untuk famili

Buat apa ada.ada baki choc ganache jadi masukkan dalam whipping cream.sapu je pada kek.lebihan dia sapu sikit.picit ganache.siap.kek untuk famili.sonoknye famili nak datang nanti leh gi jalan2 hehe

Saturday, 5 April 2014

apple green ombre cake

Untuk makan2 dan nak bagi pada kawan2 Dan anak pengasuh


Yang ni untuk kak ipar.bekas kecik2 senang nak makan

Wednesday, 2 April 2014

Tempahan: kek kek minggu ini

Kak lina minta bbuatkan.saya cuba ikut resepi kat internet ni.saya guna resepi kak zu semanis gula.tapi dalam krim tu saya tak letak telur sebab takut nak makan telur yang tak masak hee

Tumpang untuk kami sikit.untuk kak lina saya buat 5 biji telur untuk kek nya.untuk kek kami saya buat 2 biji telur.saiz 6 inci je yang kitaorg punya tu.keknya pun nipis2 je.nak rasa kan hee

Dah potong.krimnya memang banyak sebab saya nak habiskan krimnya..keknya memang nipis sebab saya memang buat sikit je..tapi sedap resepi ni.walaupun banyak step tapi yang penting menjadi hehe

Gambar ehsan kak lina hehe


Yang ni pula oder dari kawan yani.kek ombre pink guna resepi perfect vanilla cake dengan creamy cream cheese.tq ye

Untuk pacak pacak.foc je.tlg buat..


Cupcakes dioder oleh opismate suami.tq ye




Yang ni kek red velvet dengan creamy cream cheese.pun sama tuan oder dengan cupcakes di atas.

Terima kasih.halal lebih kurang ye.jazaakallah..